söndag 29 juni 2008

Dagis sångpåse

Idag har de sista sångerna gjorts till dagis sångpåse. Sydde även en ny variant på själva påsen. Visst är den nya varianten finare men den kräver ju lite mer jobb...så ska jag ha den varianten istället på de jag säljer så blir det ju att jag får höja priset och då vet jag ju inte om folk är lika intresserade längre :S Så svårt att veta vad folk är villiga till att betala.
Nu är ju denna påse lite större då den är till sonens dagis och den rymmer en hel del sånger, samtidigt ska det finnas gott om plats för att fylla på med fler sånger. Här nedan är en bild på alla sånger som ligger i påsen från början. Det är flera av barnen som kommit med förslag på vilka figurer som ska vara med då det är deras favoriter. Ska bli riktigt roligt att se hur de reagerar när de ser att just deras figurer har fått hamna i påsen. :)

lördag 28 juni 2008

Flodisar o Rinkaby

Japp i torsdags kväll fick jag ett ryck och tänkte jag skulle hitta på nått med flodisarna. Det bidde en klänning till lilla A.
Jag har ju aldrig varit speciellt glad i mönstrade tyger, gillar unte att falla för grupp tryck heller...dessa flodhästar första gången jag såg dom tänkte jag: fy f_n vad fula! MEN nu sitter jag här med 1 klänning som jag verkligen gillar jätte mycket själv.....fast den är mönstrad med flodhästar och nästan hela Sverige har lite av detta tyg hemma hos sig. :D

Den blev ju klar på kvällen så lilla A kunde inte pröva den förrens på fredagen. Vilket hon gjorde och hon verkar gilla den :)
Hade ju inte planerat nått speciellt för dagen så när det blev att jag skulle köra ner till stora I´s pappa för att lämna henne tänkte jag att jag kunde kidnappa svärmor för en shopping runda på stan. Detta sket sig rätt rejält då jag närmade mig den skånska gränsen möts jag av ett jätte regnväder med åska och stört skurar :(
Tänkte att nått ska jag minsan hitta på iaf så jag kidnappade svärmor iaf efter att jag lämnat stora I hos sin pappa så körde jag rv 21 mot Kristianstad helt plötsligt var vi hos Gittes i Rinkaby. Fast svärmor inte alls bor långt därifrån har hon aldrig varit där. Kollade efter roliga trikåer men jag hittade inget speciellt. Eller jo jag hittade ju det som jag redan visste fanns och som jag köpte. Svärmor hittade massor av gardintyger hon gillade fast vi handlade inga nu då deras vardags rum fortfarande är under renovering.
Jag handlade lite iaf :)

Det rosa/vita är mudd
Dödskallarna är trikå som jag har haft innan
Det ljusblå är smalrandig manchester (ville ha ljusrosa men den var slut)
Det ljusgula är stretch frotte
Det rosa cammoflage tyget är trikå.

När vi var där och handlade så berömde de i butiken lilla A´s klänning vilket gjorde mig väldigt glad. Så här såg hon ut efter en dags shopping i rinkaby.





Som ni ser så används snutte trasan jag sydde väl :)

På torsadagen så gjorde jag ju lite annat med bla så broderade jag fler sånger till en sångpåse. Så här ser de ut innan de blir "kuddar"
Japp de blir lite åt olika håll då jag försöker få in så många som möjligt i samma ram. Vilket gör att det blir rätt många färgbyten ;)



onsdag 25 juni 2008

Tavlor o lekkub

Ja då var det dags för blogg igen :)
Har gjort nya tavlor till stora I tror hon kommer bli riktigt glad när hon kommer hem. Det ser ut som det är stora fläckar på bilderna men det är kameran som inte ville som jag ville riktigt.
Broderierna kommer från en av mina favoritställen http://www.needlework.ru/ Deras broderier blir alltid lika fina.
Sen har jag broderat 2st dopklänningar fast de har jag inget kort på då det blir så konstiga kort när man har broderat i vitt på vitt tyg...funkar liksom inte att ta kort på :S

Har även gjort en beställning på en lekkub. Dessa är alltid roliga att göra då man kan variera dom så mycket. Den här är till en liten Izabella den har prassel innuti med så den prasslar roligt för de små.


Har även ritat och klippt massor av mönster så snart finns det en hel kollektion...fast jag visar inget förrens alla modellerna är klara.
Av spillbitarna som låg på klippbordet blev det en snutte trasa till lilla a. Hon gillade den skarpt och satte igång o mumsa direkt på frotten o alla lappar.

lördag 21 juni 2008

Midsommar

Ja då har det varit midsommarafton vilket vi firade med att ha hela familjen hemma hos oss. Detta var första gången vi fick hålla i en högtid och det var riktigt roligt. Massor av god mat o dricka och min familj fick träffa gubbens familj...eller min mamma o syster har de ju träffat innan men min mormor och min moster kom uppifrån landet för att fira med oss. Vilket jag tycker är super kul. Lite synd är det bara att resten av min släkt inte kunde göra likadant hade jätte gärna haft dom här allihop.

Har gjort lite saker som jag inte kunnat lägga upp bilder på då det har varit beställningar som skulle bli presenter. Men nu har jag fått klartecken rån 2 av beställarna att jag kan lägga upp bild här.

Det ena är en av mina doptavlor. De börjar bli populära nu :)

Det andra är en babyfilt i fleece. Syns lite dåligt på kortet med filten är ljus rosa.


Fick även en beställning från svägerskan på lite saker hon ville ha sytt till lille B som även "jobbar" som min haklapps modell :)

Det första hon ville ha var en knutmössa med dödskallar.
Det andra hon ville ha var en lagom stor fleece filt att ha i vagnen med lille B´s uppgifter på. Filten ser lite mysko ut på bilden då den inte blivit tvättad än så den speciella plasten man har när man broderar sitter kvar mellan bokstäverna. Den löser upp sig i vatten sen så då försvinner det.
Vill du oxå ha en personlig baby filt eller en doptavla? Kontakta mig på amdadesign@gmail.com

onsdag 18 juni 2008

Handlat igen

Japp då har jag varit i Ulricehamn igen och handlat underbar velour.
Blev "några" meter då jag handlade till några av tjejjerna i familjelivs tråden.
Till mig själv blev det bara ill gröna stuvbitar och en rätt stor beige stuvbit...har ju fått inköps stopp på tyger :S Eller det har jag väl inte fått men jag har satt det på mig själv då jag har fullt i skåpen och garderoberna. Tänkte att nu när de har semester stängt i Ulricehamn så får jag passa på att sy upp lite av tygerna jag har hemma så kan jag ju köpa lite nytt till hösten.

Har inte hunnit ta några kort än då jag har haft fullt upp med att packa velouren till alla tjejjerna men jag ska ta kort på stuvarna jag hittade i morgon. Det gröna ska iaf bli en kallikå spindel till lilla A, blir nog några fler spindlar då jag har en del velour och jag ska ju faktiskt stå på torget här i stan innom snar framtid...tänkte ju jag kunde sälja några sånna då.

Hmm tänker på detta med namnband...hade ju tänkt beställa sånna men jag vet inte om jag ska beställa några med deras teckensnitt eller om jag ska beställa med min logga på. Det är ju ingen jätte skillnad i pris men det är ju ändå en skillnad.
Så här tänker jag:
* Köper jag med deras teckensnitt nu och sen köper med den riktiga loggan kommer folk fatta att det är från samma ställe eller de kommer tro att det är från 2 olika ställen?
* Om jag köper med deras teckensnitt alltid kommer folk ändå att koppla ihop det med min logga då de ser att det är samma namn?
* Om jag köper med loggan från början så blir det ju en hel del pengar då man inte kan beställa mindre än 500st + att de är lite dyrare än vanliga namnband. Vilket betyder att det blir nån extra krona på priset på sakerna jag syr....

Nä blir nog att jag får tänka några dar till innan jag bestämmer mig för vilket det blir.
Nu ska jag iaf äta upp en marabou mjölkchoklad och ta en stor kopp kaffe det är jag värd idag. :)

söndag 15 juni 2008


Ja nu blir det ju inte rätt ordning på sakerna jag sytt o gjort under tiden det inte varit några blogg inlägg. Men det blir ju lite bild bevis iaf :)

Sydde nya linnen till lilla A då det blev varmt behövde hon några stycken.

Detta är sytt av stuv bitarna jag köpte hos Hjalmarsson & Andersson. Mönstret är mitt eget, tryck knappar på båda axlarna då det blir lätt och ta av då.

Blev ett av dödskalle trikå med svarta kanter med.
Har även broderat en babyfilt till en liten Iselinn. Hoppas hennes mamma blev nöjd med filten.

Är du intresserad av att köpa en egen broderad filt kostar de 130:-/st

Hör av dig på min mail: amdadesign@gmail.com

lördag 14 juni 2008

Lite allt möjligt

Har inte skrivit på ett tag nu...fast det betyder inte att jag inte gjort nått. Har sytt och broderat lite saker. Har bara inte orkat uppdatera sen var ju batterierna slut i kameran så de var tvugna o laddas, sen var det ju skolavslutning o studenten och sånt. Känns som det varit massor nu de senaste 2 veckorna.
Veckan som kommer ska jag iaf få lite gjort sen ska jag ju till Hjamarsson & Andersson igen på tisdag o handla mer velour :D Ska köpa lite gul/svart till lilla A för jag har lovat henne en kallikå spindel i de färgerna, hon bara älskar gult o svart.
Sen blir det ju midsommar med allt vad det innebär. Vi ska faktiskt fira midsommar hemma hos oss för första gången. Så alla släktingarna kommer hem till oss på landet, ska bli riktigt roligt.
Ska ladda upp bilder på lite linnen o sånt jag sytt i morron när batterierna är laddade.
Nu ska jag mumsa på chips och rota i den "lilla" godis skålen som står på bordet :)

måndag 9 juni 2008

jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av: Fante

3 namn jag går under:Mamma, Hunnybunny och AMDA
3 saker som skrämmer mig: Pedofiler, personer som inte verkar ha nån lycka alls i kroppen och Trollsländor
3 saker som jag har på mig: Smycken, byxor o tröja
3 sanningar: Jag är chokladoholic, tygoholic och jag pratar i massor
3 saker jag verkligen vill ha:En porsche 911, Pengar o renovera huset med och MASSOR av tid
3 pyssslare som jag skickar vidare dessa frågor till:Lilla pyssling , Svedin , Underbarn

torsdag 5 juni 2008

Haklappar

Lägger in lite nya bilder på nya haklappar :) Haklapparna ser lite stora ut då kusin B o lilla A fortfarande är lite små :D

Fotograf: Simone Larsson
Modeller: Kusin B och lilla A

Haklapp med spindelmannen och genomskinlig ficka. Kantad med rött bomullsband




Dödskalle haklapp kantad med svarta bomullsband.


Haklapp i ljusrosa med djävul och ängel kossor på, kantad med vita bomullsband.




Midsommar haklapp med jordgubbar på, kantad med vita kantband.

Citron haklapp kantad med svarta kantband
Vit haklapp med röda jordgubbar, kantad med röda kantband.
.
.
Om du är intresserad av att köpa en haklapp så är det bara att höra av sig till mig på mailen: amdadesign@gmail.com
Pris: 30:-/st eller 4st för 100:-