söndag 26 juni 2011

Nya tyger

Har handlat hem en del nya tyger som vi är fruktansvärt nöjda över dels för att de är snygga men även för att de faktiskt funkar till lite äldre barn med och tom vuxna. Tygerna kommer från Liandlo som har sitt lager bara några kvarter bort från mig hur bra är inte det liksom och ännu bättre är ju att Jenny som har Liandlo är super trevlig och lyssnar på oss som syr av hennes tyger. Kommer helt klart bli fler tyger här ifrån och vi väntar med spänning till hösten när det kommer nyheter.
Kanske ska visa hur tygerna ser ut med =) Sydde ett linne i tatuerings tyget samt en baggy mössa i bulldogg tyget. Till tjejen har det blivit ett linne i det super söta rosa pandorna.

torsdag 23 juni 2011

Nu blir det er tur

Nu har de som är "gillare" på Facebook fått sin chans att köpa av de kläderna som finns kvar efter marknaden så nu är det fritt fram för er som inte varit inne på Facebook sidan och tittat. 
Kommer inte lägga ut allt direkt för då blir det så många foton så jag kommer istället uppdatera bloggen med nya bilder  hela midsommarhelgen för att hitta alla saker som finns till salu klicka på ettiketten här till vänster "TILL SALU"
Vimplar 24st ca 4m lång
360kr + porto
Som ni ser så har jag även börjat sy vimplar har som sagt en ganska lång vimpel redan färdig till salu men om ni vill välja tyger själva så går det naturligt vis jätte bra. Tygerna som fungerar till vimplar är de som ligger under bomullstyger. Man kommer kunna beställa precis så lång vimpel man vill ha då man väljer själv hur många "vimplar" man vill ha på snöret. För att kunna veta hur många man kan tänkas behöva så går det 3st "vimplar" på varje halvmeter.
Strl 80
80kr + frakt
Strl 68
80kr + frakt 


Strl 68
80kr + frakt

Napphållare för nappar med knopp
 alla har rätt säkerhets längd
30kr/st + frakt 
Napphållare för nappar med ring
Alla har rätt säkerhetslängd
30kr/st + frakt

måndag 20 juni 2011

Äntligen har hon byxor

Ja ni vet det där med skomakarens barn går med trasiga skor..ibland blir det liksom lite så även här hemma :)
När jag gjorde de första paret namnbyxor så hette de ju faktiskt inte ens namnbyxor utan då kallade jag dom busebyxor då hade jag sytt ett par till sonen C och han var supernöjd. Under resans gång har busebyxorna blivit namnbyxor och nu har lillasyster A fått sitt första par. Ja hur knasigt det än låter så har hon inte ägt ett par innan fast jag sytt just namnbyxor i alla storlekar och färgkombinationer som går. Hon fick självklart välja färgerna själv även om jag redan visste vilka hon skulle välja. När det gäller tyger är denna lilla tös precis lika tygtokig som sin mor ;)
Blev ett par i svart velour med rosa muddar och text så klart då hon älskar färgen rosa. Byxorna syddes i strl 98 då tösen börjat dra iväg en del på längden. När hon stog och valde mellan tygerna till byxorna fick hon även syn på de gula elefanterna från Znok och talade snällt om för sin mamma att hon kan ju inte gå runt i bara byxor hon måste ju ha en tröja med och den skulle minsan ha gula elefanter på sig. Så det blev självklart en gul elefant tröja med även denna i strl 98.

Händer en hel del i "syvärldren" som inte vanligt folk ser då diskussionerna sker bakom kulisserna och jag tänkte faktiskt ta och säga vad jag tycker om det som händer.
Jag är super glad över att det finns några få småföretagare som tagit tag i att trycka upp egna lite roligare tyger med barnmotiv. Jag väljer att köpa mina tyger av dom dels för att jag gillar trycken och dels för att jag vet att de kämpar mot stora företag på en väldigt liten marknad och det är inte alltid lätt.
Dessa företag har bland annat gett oss de fina elefanterna lilla A har på sin tröja (Znok), de super snygga Molnen som man sett ett antal gånger här i bloggen (JNYdesign), Pippityget som jag själv bär kläder i (Lilofant), söta nyckelpigor och folklore tyger (Strömming design), och söta bulldoggar(Liandlo).

För ett tag sen började en fabrik i Danmark trycka upp kopior av JNY´s fina moln. Inte liknande moln utan rena kopior valde redan då att ta avstånd från dessa då jag tycker att det är så fult gjort av ett stort företag att göra så. Nu har det hänt igen och de har nu tryckt upp kopior på hennes tyg med husvagnsemester på.
Tänkte bara göra det klart för alla mina kunder att jag tänker INTE köpa av dessa kopior varken av moln eller husvagnar för jag tycker inte det är ok att göra så här. Spelar ingen roll ifall de är billigare i inköp eller finns i andra färger som ni kunder efterfrågar för jag har valt den sidan jag vill stå på i denna diskussionen.
Hoppas ni kunder förstår varför jag väljer att göra så här och märker min blogg  med denna knapp

söndag 19 juni 2011

Första marknaden avklarad

Igår var det premiär för AMDAdesign att stå på marknad och jag måste säga att det var riktigt roligt att träffa alla människor som blev nya kunder samt de som kom och tittade och berömde sakerna. Det gick över förväntan med försäljningen vilket också var roligt, har dock kvar en del av sakerna som jag tänkte lägga ut på bloggen MEN jag tänkte att de som är medlemmar i min Facebook grupp skulle få förtur så är du inte medlem redan nu så klicka på facebook loggan här till höger.
Bjuder självklart på en bild hur det såg ut på morgonen när vi hade packat upp på bordet. Som ni ser har jag även börjat sälja vimplar de finns med i den nya prislistan tygerna man kan välja på är de som finns under bomullstyger.

Sen har jag fått bilder från en tjej som heter Natalia som är jätte nöjd med sin sångpåse som hon fick av sin mormor i födelsedags present. Hennes mamma berättar att hon redan kan alla sångerna och leker med den för fullt.
Nu ska jag försöka kurera min förkylning som jag fått under helgen ska försöka uppdatera facebook sidan så fort som möjligt med sakerna som blev över från marknaden

söndag 12 juni 2011

Ett lite snabb inlägg som inte har nått med sömnad att göra, men ni vet tjejen Miixx som jag sponsrade med mössor till en tävling..ja hon som vill få alla sina läsare att inse att de är fina som dom är hon har nu en tävling i sin blogg där man kan vinna en ziperall och jag är med och tävlar så klart. Detta för att min gubbe har lovat att han ska börja bära en ziperall om jag vinner vilket han vägrar i vanliga fall =)
Här kan ni hitta tävlingen MIIXX

lördag 11 juni 2011

nu är det snart dags

Ja nu är det snart dags för dragning av vinsterna i våran stegtävling mellan ett helt gäng av trevliga sytjejer/kvinnor inte många dagar kvar. Dessa sponsorerna har bidragit med massor av fina vinster som faktiskt kommer lottas ut bland oss deltagare så håll nu tummarna för att jag blir en vinnare =)
Znok Design med sina färgglada tyger i retro känsla - Presentkort på 500kr att nyttja i webshoppen www.znokdesign.se
Lilofant Design - Ett hemligt paket www.lilofant.se
Strömming Design har superfina ecologiska tyger - Presentkort värde 300kr att nyttja i webshoppenhttp://strommingdesign.jetshopmini.se/
Bibbis textil som har massor av bra tillbehör till super bra priser -  En Fiskars sofout trådsax Http://www.bibbistextil.se
Liandlo har ecologiska barnkläder och massa fina tyger - 25% rabatt på en beställning www.liandlo.com
Kameleont Design har egendesignade tyger - 1 meter valfritt tyg www.kameleontdesign.se
Tygpyssling massor av fina hilco tyger bla - Ett hemligt paket www.tygpyssling.se

Penguin Design tycker att vi alla är vinnare och ger oss - 20% rabatt på ett smycke http://penguindesign.se/ 

Monika Kylli Emballage - 10st rosa malingbags www.m-kylli-emballage.se
Mrs Bao Tygmarknad som har fina tyger och tillbehör direkt från Asien -  Ett hemligt paket http://mrsbaoblog.blogspot.com/p/shoppen.html
Glada Grodan har fina stryka på bilder -Två vinnare får varsitt ark med namnlappar www.gladagrodan.se

onsdag 1 juni 2011

liten uppdatering

Håller som sagt på med saker till marknaden den 18 juni tror inte det blir att jag fotar några av sakerna som ska med till marknaden innan men lovar att ta kort på hela bordet sen när jag väl är där, och det som inte blir sålt under marknaden kommer så klart läggas ut här på bloggen.
Har gjort klart lite beställningar iaf bla har jag broderat dopklänningar och takewando dräkter men de har jag inte tagit kort på.
Men lite dregglisar har det blivit just dessa är till 2 pojkar den ena har redan en baggymössa med likadan stjärna på så nu ska det matchas :) Ni har väl inte missat att jag har erbjudande på just dregglisar och haklappar om man vill kan man köpa 4 för 120kr då kan man blanda som man vill mellan haklapparna och dregglisarna
Här är några av haklapparna som blivit sydda spindelmannen, havet är djupt och hårlockar haklappar med olika färger på kantbanden.
Har även blivit en broderad fleece filt till en liten Emilio, ljusblå fleece med söta Ior på

Vet att det har varit en hel del trubbel med att kommentera på bloggen hoppas på att blogspot får ordning på problemet snart.
Ni glömmer väl inte att ni kan bli medlemmar på AMDAdesigns sida på Facebook det är bara att klicka på facebook länken här brevid.