tisdag 26 april 2011

En Award

Har fått en jätte fin Award av Linda så här skrev hon:
Amda gör fantastiska applikationer och är otroligt hjälpsam och trevlig. Älskar Amandhas sångpåsar! Men lite fusk är det väl ändå när hon har broderimaskin? ;)
Måste ju hålla med Linda lite det är ju lite fusk att jag har en maskin som gör applikationerna speciellt när man ser så många duktiga tjejer/kvinnor i bloggvärden som gör precis lika fina arbeten som min maskin gör.
Nu är det alltså min tur att nominera 5 bloggar som ger mig inspiration. Hade gärna gett en award till alla bloggarna i cyberspace men jag ska försöka välja 5st.

Pumpalot Kan inte riktigt säga vad det är jag gillar med hennes grejer men jag har märkt att både jag och barnen tycker sakerna är fina och det måste ju räknas som ett bra betyg
W-collection Gillar hennes fina färgglada kläder samt att man kan köpa fina smycken på hennes sida.
Miun-Tontti Läser även en del utländska bloggar och denna kan jag inte låta bli att bli inspirerad av allt hon gör blir så otroligt fint. Bloggen går även utmärkt att översätta med hjälp av google så man kan förstå vad hon skriver med.
Karinottilia För jag gillar hennes sätt att skriva och sen har hon både fina kläder och en snygg blandning på tyger  inte för mycket retro utan precis så där lagom för mig.
Lilofant För hon är både hjälpsam gör fina saker och framför allt förser oss tygoholics med massor av billliga tyger

Nu till något helt annat =)
Jag har startat min Butik här på sidan..den kommer uppdateras allt eftersom men som det är nu kan man iaf beställa napp clips och vissa personliga saker genom butiken.
För att komma till butiken klickar du helt enkelt bara på butik =)
Om man vill göra en vanlig beställning fungerar det så klart  som vanligt att bara skicka ett mail till amdadesign@gmail.com

måndag 18 april 2011

under renovering

Håller på att fixa lite med bloggen så jag kan ha en fungerande butik så om det ser lite konstigt ut vet alla läsare varför =)
Butiken är inte igång ännu så det är ingen idé att klicka på den förrens jag meddelat den är startad.

Glöm inte rösta vilka färger jag ska ta hem på clipsen röstningen avslutas den 24 april kl.15
Röstningen har ni till höger och vill ni köpa clips behöver ni bara klicka på bilden till vänster.



onsdag 13 april 2011

Hur man gör applikation med brodermaskin

Satt igår i våran grupp på Facebook som heter sytokar och pratade om hur man gör applikationer i brodermaskin. Lovade då tjejerna att jag skulle försöka mig på att göra en tut på hur man gör, även om förklaringar inte är min bästa sida så hoppas jag bilderna gör det lite lättare att förstå. =)

Tänkte visa hur jag gör på en bokstavsmössa då jag hade beställning på just sådan:
Först så spänner jag fast rivbart underlägg i broderbågen. Jag spänner alltså inte fast själva tyget som jag ska brodera. Anledningen till varför jag inte gör detta är då jag har märkt att när man ska brodera på stretchiga tyger så vill gärna tyget dra sig åt olika håll om man spänner det i bågen och man får ett bubbligt och ojämnt broderi sen när man är klar. Så alltså bara rivbart i bågen till just det här broderiet använder jag 10*10cm bågen. 

Sen markerar jag på själva mössan vart jag vill  ha bokstaven med en vanlig knappnål. Går att markera med tygpenna och annat med men jag gillar knappnålar då de inte lämnar några spår efter sig ;)
 Sen lägger jag tyget så knapphålen hamnar mitt under brodernålen dvs tyget ligger nu löst över själva bågen som har det fastsatta rivbara. Kontrollerar att allt verkligen ligger rakt och att man inte råkat vika tyget dubbelt någonstans.
 Sen lägger jag uppe på detta det tyg jag vill ha på själva applikationen i detta fall ska det bli ett limegrönt E. Även detta ligger alltså löst uppe på.
 Sen kontrollerar jag så jag har rätt broderi på skärmen och att rätt tråd är markerad. Ett applikations broderi är uppbyggt så att det först broderar en söm som man ska klippa efter och sen en söm som håller själva applikationen på plats dvs satinsömmen.
 Efter första färgen är broderad ser det ut så här dvs en zickzackad kontur av bokstaven.
 Nu klickar du loss själva broderbågen och tar ur allt från maskinen  för nu är ju båda tyglagren fast sydda i det rivbara underlägget. Klipp nu rent bokstaven så nära kanten det bara går och var noga så du inte råkar klippa i det understa tyget.
 När sen hela bokstaven är utklippt sätter du tillbaka hela bågen med allt i maskinen igen.
 Jag väljer att lägga en bit vattenlöslig solvy över själva applikationen. Detta gör att inga små fransar kommer upp genom den täta satinsömmen och man får ett snyggare resultat. Om man broderar applikationer på "håriga" tyger som frotté eller velour kan det vara en bra idé att lägga solvy under applikationstyget redan i början då blir det lättare att klippa rent utan att man klipper i "håret" på tyget.
 Nu är det dags för sista trådfärgen dvs satinsömmen. Maskinen börjar med att sy ytterligare en zickzack söm för att applikationen verkligen ska sitta fast.
 Sen syr den satin sömmen runt hela bokstaven.
 Så här ser det ut när maskinen piper att det är klart. Ta då loss allt från maskinen igen.
 Börja dra loss solvyn då nålen går så tätt när den syr satinsömmen så blir det som en perforerad kant så man kan lätt dra loss det.
 Glöm inte ta bort solvyn som är inne i applikationen ;)
 Sen kan man lätt bara lyfta loss allt från det rivbara för det blir som sagt som en perforerad kant runt bokstaven som gör att den lossnar lätt från det rivbara som fortfarande sitter i bågen.

Sen är det bara att sy ihop mössan eller det man nu valt att göra applikationen på.
Lycka till ;)

torsdag 7 april 2011

Tävling


Fast inte hos mig men med mössor från mig.
Miixx är en tjej som är jätte härlig och hon försöker få alla hennes läsare att förstå att de är fina och vackra som de är. 
Detta tycker jag är bra och därför har hon nu en tävling med 2 baggy mössor från AMDAdesign i hennes tävling.
Så passa på att kolla in Miixx och hennes tävling

fredag 1 april 2011

Sångpåse till Nils

Har gjort en sångpåse till en liten Nils blev i det turkosa djungel tyget från USA, inte mycket kvar av det nu så det är väl dags att ut och leta efter något annat fint tyg. Ska på syfestivalen som kommer till stan den 8-10 april så jag kanske hittar något som passar där. Om inte så får jag ge mig ut i cyberspace igen och söka utanför Sverige.

Och idag böjar ju April månad vilket innebär att erbjudandet på doptavlor/födelsetavlor börjar idag så passa på nu, har även uppdaterat galleriet med lite nya motiv att välja mellan.
Doptavla/Födelsetavla för endast 150:- inkl ram