onsdag 29 oktober 2008

en för titt

Har klippt till lite dregglisar idag..de ska ut på tredera sen lagom till den 20 nov...men här får ni en för titt medans jag bestämmer färg på baksidan :) De första 3 bilderna är på dregglisar i trikå...den sista bilden är i velour








Hängselbyxor/Byxdress

Har gjort klart lille B´s hängselbyxor/byxdress :)
Det blev en blandning av lite inspiration ifrån me and I och de olika byxdressarna i från de danska klädföretagen.
Emma lille B´s mamma har bestämt färgerna och jag valde broderiet på rumpan. De är sydda i petrolfärgad velour ifrån A&H med svarta muddar sen så är ju broderiet på rumpan i lysande grön velour även den ifrån A&H.Då lille B bor 20 mil bort så fick lilla A prova byxorna för att se om de kommer passa...tror de kommer sitta fint på lille B. Fördelen med att ha muddar i benen är ju att de går att använda ett bra tag före storleken som de är sydda i och även ett bra tag efter storleken med. Dessa är sydda i storlek 80 då lille B ligger precis på gränsen till den storleken.

fredag 24 oktober 2008

velour nu igen :)

Åkte förbi en snabb runda till A&H igår...Var ju inte meningen det skulle bli så mycket tyg men så råkade det bli så iaf...tygoholic som man är :)
Färgerna som kom hem till mig den här gången var petrol, lime/grön randig, rosa/orange/svart randig, brun och rosa med oranga stjärnor :D
Stjärntyget får man igentligen inte köpa men då jag är där och handlar så ofta och lite större mängder så fick jag tillfälle att köpa 1 meter av detta :)

Fick reda på att de håller på att bygga om hela sin fabrik för att det ska bli så att alla deras velourer och trikåer blir ekologgiska. Detta tycker jag är riktigt bra för att handla svensktillverkade tyger som dessutom är ekologgiska är något jag verkligen vill. Är nog inte den som anses vara den mest miljömedvetna människan men om jag har chansen att välja saker som är bättre för miljön gör jag det om jag kan.
De berättade också att det kommer komma en hel del nya färger på deras velourer en av de färgerna fick jag se på ett tygprov färgen plommon lila/hallon röd, denna kombination var verkligen super snygg. Den orange/rosa/svart randiga jag köpte tillhör också de nya färgerna.

Nä nu ska jag återgå till beställningarna som jag måste få klara :D

onsdag 22 oktober 2008

En nöjd kund med sina vänner

Idag fick jag bild på lilla Micro när han har på sig sin fina tröja. Här visar han stolt upp den för sina 3 vänner
Den röda hunden är en Amstaff som precis har fått 9 supersöta valpar som finns till salu HÄR





måndag 20 oktober 2008

Beställningar o lite till

Nu har jag avklarat en del av alla beställningar som bara vuxit på hög den senaste tiden...
Den första saken som är en beställning är en keps med texten APBT

vilket betyder AmericanPitBullTerrier ...Hoppas ägaren blev nöjd med resultatet då de enda riktlinjer jag fick var svart keps med lättläst gul text :) Jag tycker iaf att det blev lättläst


Den andra saken jag fått beställning på är en body som skulle matcha till det andra setet + mössan jag sytt till lille B
Det blev en svart body med lime färgade muddar och kantband...och så stjärnan som finns med på alla de andra sakerna. Bodyn är i storlek 80 men då det är muddar på den kan man ju ha den redan ifrån storlek 74.

Sen har jag ju haft en del auktioner ute på tradera. En av dom var en av mina barnfiltar med brodyr. Det var en liten Ludvig som skulle få den här av sin mormor. Jag hoppas både Ludvig och mormor blir nöjda med filten.

Sen har jag fått min största utmaning hitills...En vän till oss har skaffat sig en liten Chihuahua denna lilla hund är så otroligt söt. Han är inte alls som andra småhundar han är mer som en stor hund i MINI liten förpackning.
Då han är liten så fryser han ju en hel del nu när det är höst så hans matte frågade om jag inte kunde sy en tröja till han.
Ja visst kan jag det sa jag för jag har ju sytt hundkläder förr...men då jag kom fram till att inget hundklädesmönster fanns i rätt storlek så blev det till att börja räkna o måla om ett nytt mönster som skulle passa en liten hund med ett rygg mått på hela 25cm!!
Efter massor av matte tänkande och en hel del andra funderingar så blev det iaf en tröja.
Tröjan är i svart fleece och fodrad med turkos milanotrikå sen är det matchande turkosa muddar så klart.
Då jag inte har hunden hemma hos mig så blev det ju lite konstiga bilder men man ser ju på ett ungefär hur tröjan ser ut.
Anledningen till texten är då denna lilla hund bor i hop med 2 st pitbulls som den styr och ställer över kunde vi inte låta bli att skoja till det lite :D















söndag 19 oktober 2008

Tradera och beställningar

Jag har en del auktioner ute på tradera just nu bland annat dessa tre muddbyxorna i storlek 86.
De mörka är faktiskt plommonlila med gula muddar vilket jag upptäckte var super svårt att fota. Den snygga lila färgen vill liksom inte fastna riktigt.
Sen har jag gjort klart en del beställningar också En doptavla till en Jonathan
Och sen har jag broderat badhanddukar till en mormor/farmor och hennes barnbarn











fredag 10 oktober 2008

Har fått tillåtelse att lägga upp den andra saken med :)

Det är en snuttefilt i GRÖN velour och mönstrad flanell med massor av roliga lappar o pilla på.
Velouren kommer ifrån A&H och flanellen ifrån Swelogent.
Gjorde en prototyp mössa idag med...den ska lille B få då den passar till hans fina set med hoodie och byxa som jag sytt tidigare.
Mössan är sydd i svart milano trikå ifrån swelogent och fodrad med svart fleece ifrån samma ställe. Stjärnapplikation med limefärgad kant.
Lilla A visar här upp mössan :)

torsdag 9 oktober 2008

Elefanter och lite retro

När jag föddes så sydde min moster J på syslöjden ett par hängselbyxor till mig. De var i gul stretch frotte med en fin lila balong på magen.
Dessa byxorna syddes alltså år 1981...de användes flitigt och år 1986 föddes min bror och även han fick använda de fina gula byxorna...åren gick och 1995 föddes min lillasyster o gissa om hon fick ärva byxorna :)
År 2000 så födde jag min första dotter då letade mamma upp dessa byxorna i källaren och de var fortfarande som nya. 2005 föddes min son och även han fick använda byxorna så visst var det själv klart att lilla A som föddes på nyårsafton 2007 skulle få ärva byxorna också.
Satt och tittade på sömmarna på dessa byxor det enda min moster använt är zick zack och raksöm.
De är fortfarande i perfekt skick den gula färgen är fortfarande riktigt pippigul och ballongen sitter kvar fast den bara är dit broderad för hand. Så dessaa byxor de är RETRO för mig...mm jag vet elefanterna och ugglorna är retro dom med men inte på samma vis som dessa byxor :)
Så än en gång STORT tack moster J för att du sydde så fina byxor till mig i födelsepresent :DHar haft en beställning som legat rätt länge...ja fast det är inte medvetet det var en beställning på gula o gröna elefanter.
Beställaren är min svägerska som gillade elefant tröjan jag sydde till C fast hon ville ha en i grönt o en i gult till sina små busar.

Lilla E som är en riktig liten smiltjej skulle ha den gul/svarta i strl 90

medans busen store J skulle få grön/svart i strl 104

Hoppas på att jag får live bilder på de 2 busarna snart ...hade ju en till sak som Svägerskan hade beställt men jag vet inte om det är ok att lägga upp den än då det skulle bli en present. Så fort jag får klartecken ifrån henne att det är ok så kommer det en bild även på den :)

tisdag 7 oktober 2008

AMDA design på tradera

Har lagt ut lite nya muddbyxor på
Tradera

De svart/röda är i velour ifrån A&H och de röd/vita är sydda i stretchfrotte

lördag 4 oktober 2008

Jag är sååå glad

Idag så firade vi mig själv och min gubbe då vi fyller år med 2 veckors mellan rum. Då släktingarna är lite utspridda i landet så slog vi ihop det och tog helgen mitt i mellan :)

Jag brukar inte önska mig nått speciellt alls när jag fyller år...blir väl så när man blir vuxen :) Men detta året så önskade jag att min kära dator fick komma till doktorn och sen önskade jag ju mig Günthers nytryckta bok ...'
Av min älskade gubbe + barnen så fick min dator komma till doktorn, och av mina älskade svärföräldrar fick jag boken som jag velat ha så länge. Är så glad för nu kan jag sy omlott klänningen till lilla A som jag så länge velat.
Så ännu en gång STORT TACK för mina fina presenter :D









onsdag 1 oktober 2008

Hoppas alla fått sina paket

Jag hoppas alla har fått sina paket med velour. Har sett att en hel del har fått dom på FL men då jag har fått skrivstopp i 24timmar där så kan jag inte gå in och kommentera.

Har sytt lite saker men inte fotat dom än då det är presenter...just nu sitter jag o väntar på att posten ska komma så jag kan få mina elefanter...om de nu är med posten idag :S
Har ju beställningar på 2 elefanttröjor men än så länge ligger bara ärmarna utklippta då jag inte har tyget till resten hemma :(

Har lite weightpull selar som ska bli klara oxå innan helgen så det blir till att göra dom så fort lilla A tycker att det är dags att sova...vilket tydligen inte är vad hon tycker just nu.