lördag 30 augusti 2008

Jag har fått min första utmärkelse någonsin :)
Tack F.A.E för att du ger mig denna, blir så glad när jag kan glädja andra med mina tankar och sydda alster.

Det här är reglerna:

1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you’ve nominated

Oj oj ska då komma på 7 st bloggar som jag tycker förtjänar denna utmärkelse...detta var ju inte lätt vill ju att alla på min blogglista ska få en varsin...
ja iaf här kommer några av alla de jag läser varje dag :)

Linsar

Älsklingsbarn

GobliGobli

Yrväder

Ängladoft

LumLum

Strömming

Hoppas ingen känner sig glömd för jag hade kunnat fortsätta med listan lääänge :)

torsdag 28 augusti 2008

Snuttetrasa / or

Kusin B ville ha en ny snuttetrasa så Svägerskan sa till mig att om jag hittar nått gulligt tyg så skulle jag köpa det...det gjorde jag hittade en gullig flanell med giraffer och zebror på...tror jag har en liten förkärlek till giraffer :)
Ja iaf sydde en snutte trasa till lille B denna trasa fick lilla A syn på och snodde direkt...vilket resulterade i att jag var tvungen att sy en till henne med. Då lille B och lilla A träffas med jämna mellanrum tänkte jag de kan ju inte ha exakt likadana och lilla A gillar ju lappar så till henne blev det en snuttetrasa med rosa velour på baksidan och ett par lappar i sidorna.
Fram och baksida på lilla A´s snutte trasaSom ni ser så gillar hon sin nya snuttetrasa :)




måndag 25 augusti 2008

Svart / Lime


Då svägerskan fick syn på min prototyp tröja till lilla A ville hon ju ha en sån till kusin B hon beställde en i svart fleece med vita stjärnor muddfärg fick jag bestämma. Då jag vet att lille B passar så bra i grönt blev det lime färgad mudd och limefärgade kanter på stjärnorna.
När tröjan var klar beställde hon ett par byxor till med...här fick jag fria händer :) Blev ett par muddbyxor i joggingtyg och en stjärna längst ner på benet och limefärgade muddar så klart.

Är riktigt kul att sy saker till kusin B han är 2 veckor äldre än lilla A och väldigt pojkig i utseendet...vilket gör att det är kul att göra en "kill" o en "tjej" variant på kläderna. Är ju inte så jätte glad i det här med tjej färger och killfärger men ibland är det rätt kul faktiskt.

Ska se om jag inte kan fixa en live bild på lille B oxå sen när han har kläderna på. :)

lördag 23 augusti 2008

Min blogg i en bild


gjorde en sån här bild på min blogg :)
Vill du göra en med?? http://wordle.net/

fredag 22 augusti 2008

Muddbyxor till en buse

Fick en uppgift av stora C när han hjälpte mig med att sy muddbyxorna till lilla A. Sånna vill jag ha mamma ett par svarta mjuka.
Kunde ju inte motstå min söta sons begäran så jag har nu sytt ett par svarta velourmuddisar med texten BUSE broderat på ena benet. Även detta har han bestämt över själv, vita bokstäver med blått på sa han och det blev det, vita applikationer med blå satin söm runt.
Byxorna åkte på direkt sen klappade han dom lite och sa: - åå mamma precis lika mjuka som lilla A´s rosa byxor.
Om man tittar på bilden så ser man faktiskt en sak jag sytt och broderat men inte bloggat om :) Det är min paradhanduk med min söta ko på :)

torsdag 21 augusti 2008

Omlott hoodie och mössa

Ja då jag inte riktigt är nöjd med mitt omlott hoddie mönster så blir det en hel del prototyper sydda...känns ju liksom lite onödigt att sy nått som inte kommer användas så här har jag sytt i en gammal ljusrosa fleecefilt gjorde lite applikationer på för att bla dölja ena tryckknappen. Testade även att sätta de nya namnlapparna i sömmen på en av applikationerna. Funkade ju faktiskt rätt bra.
Är fortfarande inte nöjd med mönstret då ärmarna känns för smala för att få plats med en långärmad tröja under...ja ja det löser jag till nästa tröja haha
Testade oxå ett av de nya alfabeten jag hade fått hem till symaskinen Blev en vändbar mössa till lilla A i svart och shock rosa velour. Svart med rosa A på ena sidan och rosa med svart A på andra...det var lite speciellt att göra applikationen i velour men nu har jag kommit på knepen för att få det snyggt. Det kommer ni se i nästa blogg inlägg när jag bloggar om Storebror C velour byxor....En bild på mössan...
Och en live bild så klart


tisdag 19 augusti 2008

Velour

Håller på att ta fram en omlott hoodie modell som jag är nöjd med så just nu så får lilla A en hel del långärmade tröjor tills jag har fått modellen som jag vill ha den :) Den här tröjan är sydd i velour från Andersson & Hjalmarsson den ser mycket mörkare ut på bild än vad den är igentligen...den randiga velouren är ekkologisk velour som är ofärgad det är bomullens egen färg som de har använt när de gjort ränderna. Den blir lite mörkare efter tvätt.
Gubben min här hemma kallar lilla A pepparkakan när hon har detta på sig det kanske kan ge en bättre uppfattning om den rätta färgen. :D
Hon har även fått 2 par rosa velour muddbyxor...varför 2 exakt likadana?!?!
Jo för att hennes mamma var trött på kvällen och råkade klippa ut 2 vänster ben som hon satt mudd på redan...det var bara att klippa ut 2 högerben med likadan mudd så nu har hon 2 par super dunder rosa byxor :D Mudden är ifrån Gittes och velouren är från Andersson & Hjalmarsson. Lilla A verkar iaf vara precis som mamma när det gäller velour haha hon sitter och klappar sina byxor när hon har dom på och är hon med i syrummet ja då myser hon med velour spillbitarna.



söndag 17 augusti 2008

Bra och dåliga nyheter

Fick ett samtal från datordoktorn igår han hade både bra och dåliga nyheter ang min dator. Det bra var att hårdisken var hel och allt som var sparat fanns kvar på den :D ....det dåliga var att grafikkortet hade gått sönder och då det är en bärbar så måste man byta hela moderkortet vilket tydligen skulle gå på ca 3500:- dvs nästan lika mycket som en ny bärbardator kostar :S
De pengarna har vi inte just nu då vi håller på att renovera här hemma + starta företag känns verkligen piss att jag måste sitta vid den stationära datorn som går suuuuper långsamt + att den inte har mitt stygnsättningsprogram vilket gör att jag får krångla dubbelt upp när jag ska göra mina broderier :(
Har sytt en del men då det är presenter så vill jag inte lägga in bilder på dom än då jag inte vilka som läser bloggen :) Så bilder på det kommer efter den 30 augusti för då vet jag att dop mm har varit.

måndag 4 augusti 2008

Alltid är det något

Känns som så fort man är nöjd med nått så är det nått annat som går sönder eller går åt pipan...
ja är det inte internet som försvinner för mig så är det datorn som craschar istället :(
Bryr mig inte speciellt om att vissa dokument o sånt försvinner men alla foton som jag inte har hunnit göra en säkerhets kopia på..dom kommer jag sakna är ju rätt många på lilla A och de går ju inte att få tillbaka heller....hoppas snälla dator doktorn kan rädda det som finns på hårdisken.
Är så typiskt att det händer just mig oxå. Gubben min köpte en ny bärbar dator och när han satt o packade upp den så satt han och sa ha ha min är mycket snabbare än din...gör inget sa jag för jag är nöjd med min bärbara...på morgonen efter så dör min dator och det kommer bara fram en blå skärm :( Sånu får jag gå och undra i 2 veckor innan jag vet om jag kommer få tillbaka allt på hårdisken igen.
Håll tummarna för mig allihop

fredag 1 augusti 2008

Nu är det beställt



De här namnbanden blev det fast det blir med både rosa och turkos text 200 st av varje :)

Har tyvärr inte en massa bilder på sånt jag sytt då vi har haft mini semester till göteberg som sonen säger (göteborg+liseberg) Var super fint väder hela dan inte alls för varmt heller då det fläktade lagom med jämna mellanrum.

Åter kommer innom kort med den nya haklappskollektionen har fixat hem lite nya vaxdukar :)